tens behandeling voor pijnbestrijding

Pijnbestrijding met tens behandeling

Niets kan vervelender zijn dan iedere dag met pijn leven. Als je geheel gezond bent denk je hier niet over na, maar als jezelf met dagelijkse pijn te maken hebt, dan weet je precies waar ik het over heb. De pijn is niet een deel van je leven, maar vaak gaat het je leven ook voor een groot gedeelte bepalen. Erg vervelend als je het mij vraagt, daarom ging ik opzoek om er iets tegen te doen.

De pijn die ik ervaar

Sinds na mijn schooltijd zit ik vaak voor lange tijden achterelkaar, mede hierdoor heb ik een rugpijn ontwikkeld welke haast wel chronisch te noemen is. Eerder had ik al snel last van mijn rug maar na een jaartje kantoorwerk werd het echt een drama. Uiteraard heb ik zo veel mogelijk geprobeerd om dit te veranderen. Van het aanpassen van mijn bureau, stoel, beeldscherm en toetsenbord. Het doen van oefeningen tussen het werk door en om het uur een stukje lopen. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik het makkelijker kan volhouden. Maar na een week werken, voelde ik het toch nog duidelijk in mijn rug.

Een tens apparaat hielp tegen de pijn

Een aantal keer wandelen en zwemmen per week hielp al een stuk. Maar de tip van een vriendin was voor mij echt een uitkomt. Zij had met haar zwangerschap ook last van haar rug gehad en kreeg de tip om een tens behandeling te doen. Dit hielp haar zo goed dat ze een apparaat heeft gekocht. Haar tens apparaat mocht ik wel eens uitproberen. Al na de eerste keer gebruiken merkte ik verschil in de hoeveelheid pijn die ik ervaarde. Na mate ik het apparaat vaker gebruikte, merkte ik nog meer verschil. Het probleem met mijn rug was zeker niet verdwenen, maar mijn rugpijn was een stuk dragelijker geworden.

Kosten tens apparaat

Voor mij was het duidelijk, ik moest ook zo’n apparaat voor mijzelf hebben. Mijn vriendin vroeg hem namelijk na een week of twee terug, omdat ze hem zelf ook nog gebruikte. Niet omdat ze pijn had, maar ze gebruikte hem om spierpijn te voorkomen bij het sporten. Ik was dan ook reuze benieuwd wat voor schade zo’n apparaatje me dat zou kosten op mijn bankrekening. Doordat het apparaat er nogal duur uitziet, ging ik ervanuit dat ik zeker boven de honderd euro kwijt zou zijn. Maar dit viel mij reuze mee. Voor nog geen €20,- kon ik al een tens apparaat bestellen op internet.

Gebruik tens apparaat

Doordat ik nu een stuk minder zittend de dag doorkom, is mijn rugpijn een stuk minder geworden. Al gebruik ik het apparaat nog wel eens voor mijn rug, maar tegenwoordig gebruik ik hem vooral voor en na het sporten. Ten eerste als een onderdeel van mijn warming-up en daarna om de last van spierpijn te verminderen. Waardoor het apparaat zijn geld dubbel en dwars waard is geweest voor mij.

Scroll naar boven