de kracht van groene smoothies vol met groene bladgroenten

De kracht van groene smoothies

Als je vandaag nog niet gehoord of gelezen hebt over groene smoothies, dan heb je waarschijnlijk in een hutje op de heide geleefd zonder internet tot je beschikking. Op bijna ieder blog waar over voeding of gezondheid wordt geschreven, zal een artikel bezitten over groene smoothies. Het groente drankje waarbij de groene bladgroenten samen met water in de blender gaan om zo een flinke shot vitamines naar binnen te werken. Voeg er nog zuur fruit aan toe samen met gedroogde kruiden zoals peterselie en munt. En je hebt een supergezond drankje welke gemakkelijk te consumeren is.

Allemaal leuk en aardig maar wat zijn de voordelen van zo’n smoothie

  1. De kracht van groene smoothies is dat je op een snelle en gemakkelijke manier je dagelijkse hoeveelheid groenten en fruit binnen kunt krijgen. Iets wat veel Nederlanders niet lukt, is zich aan het advies van het voedingscentrum te houden qua hoeveelheid groente en fruit.
  2. Volop vitamines en mineralen waar je lichaam en geest blij van worden. Waarom gebruikmaken van supplementen met vitamines en mineralen uit de fabriek, terwijl het ook op een natuurlijke manier kan.
  3. Veel vezels welke goed zijn voor je darmflora. Veel mensen in de westerse wereld consumeren te weinig voeding met voedingsvezels. Dit is erg jammer, naast dat ze je darmflora gezond houden, zal je ook minder hoeven te eten, daar de vezels minder snel verteren. Waardoor je langer een vol gevoel zal houden.
  4. Ze kunnen een maaltijd vervangen. Voor veel mensen is het ideale gezonde ontbijt een groene smoothie. Door het gemak van het maken en het nuttigen, is het een goede vervanging van brood. Ook voor mensen die geen tijd over hebben om te ontbijten is het ideaal. Daar je de smoothie de dag ervoor kunt maken en kunt bewaren in de koelkast. Heb je en super snel en gemakkelijk ontbijtje.
Scroll naar boven