Vitamine D supplementen voor de koude donkere dagen

Vitamine D is een vitamine die natuurlijk wordt aangemaakt door je lichaam wanneer je in de zon zit. Het zonlicht wordt opgenomen door je huid en veranderd in deze essentiële vitamine. Omdat Nederland in de winter weinig zonlicht heeft kan je snel een tekort aan deze vitamine opbouwen. Door middel van supplementen hoef je hier geen zorgen over te maken. De supplementen zorgen ervoor dat je een juist aantal aan vitamine D binnenkrijgt in je lichaam. In dit artikel bespreken we het belang van de supplementen en hoe ze precies werken. 

Hoe werken supplementen nou eigenlijk

Vitamine D bestaat eigenlijk niet. Er zijn variërende soorten vitamines, van vitamine D1 tot D5. De belangrijkste hiervan is D3. Deze vitamine wordt zelf geproduceerd door de mens als we in contact komen met UV-straling van de zon. Het draagt bij tot een normale werking van het immuunsysteem, een instandhouding van normale botten en speelt een rol in het proces van celdeling. In de winter kan je dus snel een tekort krijgen aan deze vitamine. Dit kan gevolgen hebben op je gezondheid. 

Een langdurig tekort aan vitamine D heeft een negatief effect op je botten. Er worden minder mineralen opgebouwd en je botten zijn dus minder sterk. Symptomen van een vitamine D tekort kunnen leiden tot een vermoeidheid, tekort aan energie, bloedend tandvlees, pijn, trillingen, spierpijn, lusteloosheid en angstaanvallen. Door middel van supplementen of de juiste voeding kan je dit tekort voorkomen. Eten bevat in beperkte mate vitamine D. Denk aan vis, kaas, paddenstoelen of melk, granen of sappen. 

Toch kan je niet altijd genoeg vitamine D binnenkrijgen. Supplementen zoals capsules en poeders bestaan uit vitamine D en zorgen ervoor dat je genoeg vitamine binnenkrijgt. De supplementen komen voor in verschillende vormen zoals vloeibaar, pillen, capsules of poeders. Je kan op deze manier zelf kiezen hoe je het vitamine D gehalte in je lichaam op pijl houdt. Op deze manier houd je je lichaam gezond en voorkom je de klachten die ontstaan bij een tekort. Lees meer over de functie van de vitamine D supplementen en hoe ze werken op de website van Benfida. 

Het gebruiken van supplementen

Supplementen komen dus voor in de vorm van pillen, poeders, capsules of drankjes. Door middel van deze supplementen kan je belangrijke voedingsstoffen in je lichaam krijgen. Een voorbeeld hiervan is vitamine D, maar er zijn een stuk meer essentiële voedingsstoffen die je nodig hebt voor een gezond lichaam. Denk naast vitaminen bijvoorbeeld ook aan mineralen en aan andere stoffen die goed zijn voor je lichaam. 

Op de website van Benfida vind je een groot assortiment aan verschillende supplementen. Denk aan belangrijke mineralen zoals ijzer en magnesium, maar ook vitamines en andere stoffen. Bij elk supplement staat uitgelegd waar de stof voorgoed is en hoeveel de aangeraden dosis van gebruik is. Op deze manier kan je de voedingsstoffen in je lichaam met de benodigde stoffen aanvullen en ervoor zorgen dat je vitaliteit optimaal blijft. 

Scroll naar boven