Wat is nou echt een goede wijn?

Een goede wijn zoals de bernardus cabernet sauvignon is maar moeilijk te vinden. Er zijn namelijk zoveel verschillende soorten wijnen dat het soms wat overweldigend kan worden. Om een echte wijnkenner te worden, moet je een lang pad bewandelen, maar het is een pas vol plezier een goede ervaringen. En dat is waar het om draait bij het wijnproeven, toch? Je wilt tegelijk ook echt van je wijn kunnen genieten en het waarschijnlijk ook tegelijk gezellig hebben terwijl je je wijn nuttigt. Ieder jaar komen er weer zoveel nieuwe soorten wijn bij op de markt, de soorten zijn dan weer net iets anders gemaakt als die van de voorgangers, alhoewel dit nu niet per se betekent dat deze ook daadwerkelijk beter zijn. Soms kan er een goede nieuwe soort tussen zitten, maar soms dus ook helemaal niet.

Moet het ook ingewikkeld?

Wijn hoeft niet per se ingewikkeld te zijn zoals een sauvignon blanc. Deze wijnen zijn extreem lekker en goed van smaak, maar worden ook door middel van een lastig proces gemaakt. Dit lastige proces is wat de wijnen zo uniek en waardevol van smaak maakt. De wijnen zijn dan ook een echte aanrader om een keer te proberen. Voor iemand die echt om wijnen geeft, is het het sowieso waard om iedere wijn een keer te proberen. Het hoeft geen race te zijn toch? Het gaat om alle ervaringen die je opdoet in je leven, niet om zo snel mogelijk efficiënt alle wijnen uit te proberen.

Wat is er mis met goedkope wijn uit de supermarkt?

In principe is er helemaal niks mis met goede wijn uit de supermarkt. Alleen is volgens de echte wijnkenners deze wijn nooit heel geweldig. Toch is er veel keuze in de supermarkt wat wijnen betreft, en voor de recreatieve drinker van wijn zal dit assortiment meer dan groot genoeg zijn.

Scroll naar boven