gezond boodschappen doen

Gezond boodschappen doen, wat je niet koopt gaat er niet in

Je herkent het vast wel, je ligt lekker op de bank na een lange werk dag en plotseling krijg je verschrikkelijke trek in wat lekkers. Wanneer je iets voor handen hebt als chips of borrelnootjes gaat de zak open en eet je aan een stuk door tot de zak leeg is. Maar dit helpt niet wanneer je gezonder wil gaan leven en vooral gezonder wil gaan eten. Hoe voorkom je nou dat je niet steeds terugvalt in het eten van lekkers? Eigenlijk heel simpel, stop met het kopen van lekkers! Wanneer jij naar de winkel gaat is het verstandig om een aantal tips te volgen zodat je niet plots thuis toch weer die zak chips voor handen hebt!

1. Maak een boodschappenlijstje

Door thuis al een boodschappenlijstje te maken voorkom je impuls aankopen. Bedenk dus goed wat je wel en niet nodig bent en ga niet van je lijstje afwijken. Een boodschappenlijstje is daarnaast ook erg handig om te voorkomen dat je van een bepaald artikel steeds te veel koopt of dat je niet voldoende in huis hebt. Neem dus rustig de tijd en controleer welke producten je nou echt nodig bent.

2. Ga nooit boodschappen doen op een lege maag

Wanneer jij op een lege maag boodschappen gaat doen ben je sneller geneigd om dingen mee te nemen die niet gezond zijn. Ook zullen je impuls aankopen stijgen waar door je sneller artikelen mee neemt die je nooit zal gebruiken. Zorg dus dat je voor het boodschappen doen een goede maaltijd achter de kiezen hebt en ga dan na 20 minuutjes even de boodschapjes doen.

3. Weet wat je eet

Er zijn veel gezonde producten die je als tussendoortje kan gebruiken, wanneer je je gaat verdiepen in vervangers van de ongezondere producten zal je dus niet met trek achter blijven maar heb je toch nog iets om te kunnen eten. Verdiep je dus eens in gezonde snacks zoals groenten met dipje, zelfgemaakte zoute popcorn of een handje nootjes.

Scroll naar boven