Afvallen door bewegen en gezond eten

Ben je van plan om wat gewicht kwijt te raken, dan weet je waarschijnlijk dat sporten hierbij zal helpen naast een goed dieet. Waarbij de laatstgenoemde het belangrijkste is. Je kunt namelijk sporten wat je wilt, maar als je voedingspatroon slecht is, zul je alleen maar zwaarder worden. Daarnaast kun je met een goed voedingspatroon en normale beweging wel afvallen. Uiteraard kun je het beste resultaat behalen als je beide doet. Maar dit wist je vast al, wat je misschien nog niet weet is hoe je dit vol kunt houden.

Bewegen en diëten volhouden om succes te behalen

Allemaal leuk en aardig dat diëten en dat sporten, maar het grootste gedeelte van de mensen die willen afvallen houden het niet voor lange tijd vol. Dit is erg jammer omdat er wel gestart wordt en vaak ook zelfs succes geboekt wordt op de korte termijn. Maar toch wordt het na een week of twee een stuk moeilijker om vol te houden. Gelukkig is hier iets aan te doen!

Maak het jezelf niet te moeilijk

Heb je de afgelopen jaren niets aan sport gedaan? Begin dan niet meteen met 4x per week te sporten. Start bijvoorbeeld met het maken van dagelijkse wandelingen van een kilometer of 4. Is er een sport die je echt leuk vindt, ga doe die er dan bij voor een dag in de week. Maar ga jezelf niet gek maken door de lat hoog te leggen. Het is namelijk veel beter om voortaan iedere dag een uurtje te wandelen en 1 dag in de week te sporten, dan een maand of twee keihard te sporten om daarna niets meer te doen. Het grote voordeel om rustig te starten is dat het gemakkelijker vol te houden is. Na loop van tijd zal je merken dat het een gewoonte is geworden, waardoor je er niet eens meer over hoeft te denken.

“Normaal” gezond eten is voldoende

Een crashdieet kan erg goed werken voor de korte termijn, maar voor langere tijd lukt het de meeste mensen niet om er succes mee te boeken. Het klopt natuurlijk wel, wat er niet in gaat komt er ook niet bij. Maar door te veranderen in kleine stappen zul je veel meer kans van slagen hebben. Probeer eens eerst om 4 dagen per week gezond te eten, waarbij je ook let op je calorie inname. Eet meer groentes en zoek vervangingen voor brood. Je zult zien dat 4 dagen gezond eten makkelijk te doen is. Na een maand kun je ervoor kiezen om in plaats van 4 dagen, 5 dagen gezond te eten.

Meer doen en gezonder eten

Na loop van tijd zul je merken dat je succesvol het nodige gewicht aan het kwijtraken bent. Waardoor de stap naar een nog gezonder leven makkelijker te maken is. Stukje bij beetje zul je automatisch een andere levensstijl aannemen waardoor je over de langere termijn steeds gezonder zult gaan leven.

Scroll naar boven