mooi gedekte tafel met tafelzeil

Dineren aan een mooi gedekte tafel

Het avondmaal, iets waar veel mensen dagelijks weer naar uitkijken. Het is vaak een moment waarbij het hele gezin of alle huisgenoten even samen zijn om gezamenlijk van het eten te genieten en te praten over de dag. Het is dus een gezellig moment en soms kan het uren duren wanneer het zogenaamde ‘natafelen’ erg gezellig is. Om voor een gezellige sfeer te zorgen aan tafel is het belangrijk om je tafel gezellig en sfeervol aan te kleden.

Verlichting aan tafel is belangrijk. Wil je voor een sfeervolle of romantische sfeer gaan, kies dan voor een schemerlichtje of voor kaarslicht. Je merkt direct dat de sfeer daarop wordt aangepast. Stel je zelf het verschil maar eens voor tussen een felle TL balk boven de eettafel of de warme sfeervolle kleur van kaarslicht of schemerlicht. Ook het tafelzeil of tafelkleed kan voor veel verschil zorgen als het gaat om de sfeer aan tafel. Tafelzeilen en kleden zijn tegenwoordig verkrijgbaar in heel veel leuke printjes. Je hebt dus niet alleen ruitjes of stipjes waar je uit kunt kiezen, je hebt ook prachtige bronslook, marmerlook, betonlook, jungle print, bloemenprint en nog veel meer. Je kunt dus een print kiezen wat past bij de rest van het interieur, of wat jij vindt dat het meest sfeervol is. Heb je kinderen in huis dan is een tafelzeil met dieren erop misschien leuk, of natuurlijk het zeil met autowegen, zo blijft de aandacht vaak gericht op de tafel, ook wel erg fijn met kleine kids!

Ook de spullen die je op tafel hebt staan kunnen voor sfeer zorgen. Het servies bijvoorbeeld, de glazen op tafel of een leuk decoratief item op tafel. Misschien heb je een leuk bloemetje wat je op tafel kunt zetten of heb je een seizoensgebonden item die je tafel doet stralen. Decoratie zorgt voor sfeer!

Scroll naar boven